Kötelező nyerni!

2012.06.16. 14:35 apukov

Ma elkezdődik az A csoport utolsó köre, ahol a minden tekintetben szebb napokat látott Görögország a soros ellenfél. Kár is nagyon szaporítani a szót, a győzelem kötelező! De azért kicsit elemezzük, miért is az!

Az első és egyben legnagyobb bizonyíték a szbornaja esélyességére a csoport állása, hiszen, amíg az oroszok 4 pontjukkal vezetik a csoportot, addig a görögök az egy döntetlenjükkel az utolsó helyen kullognak, amit a lengyelek elleni nyitómeccsen értek el. Most a károgók jöhetnének azzal, hogy "bezzeg az oroszok is ikszeltek a házigazdákkal", de akkor gyorsan hozzátenném, hogy a görögök azoktól a csehektől kaptak ki, akiket mi simán elpáholtunk. 

599478_350409188363963_1682899336_n_1.jpg

A görögöket otthon sem várja jobb élet

Nem mellesleg a görögök meccskezdései sem nevezhetőek éppen parádésnak, hiszen, míg a lengyelek ellen 17. percig bírták kapott gól nélkül, addig a cseheknek 6 perc alatt sikerült kettőt is berámolniuk a helléneknek.
Ráadásként csapatunk 16 meccs óta nem kapott ki a görögöktől (8 összecsapásból 4 győzelem 4 döntetlen), sőt a csapatok örökmérlege is erős orosz fölényt mutat (21 meccsből 13 győzelem, 5 döntetlen, 3 vereség).
A két játékoskeret erősségét elnézve sem beszélhetünk azonos színvonalról, mindkét csapat kerete döntően a saját bajnokságukra épül, így már az is mellettünk szól, hogy az orosz bajnokság jóval erősebb a görögnél.
Innentől már csak a Dzagojev- Arsavin duónak kell hozni azt, amit eddig, és nem lesz kérdés ki játssza majd a focit, így a görögök is bevallhatják majd maguknak hazafelé menet, hogy 2004-ből már nem lehet megélni.
Aztán, hogy mi várja majd őket otthon, hamarosan kiderül, de lehet nemzeti ünnep lesz görög honban, ha kiesnek, mert így nem kell prémiumot fizetni nekik.

Mi azért a rend kedvéért vegyük számba, hogy milyen esetekben jutnak tovább kedvenceink.

 Csoportelsőként:
– ha legyőzi Görögországot,
– ha döntetlent játszik Görögországgal, és Csehország is döntetlent játszik Lengyelországgal
– ha döntetlent játszik Görögországgal, és Lengyelország 1 vagy 2 góllal nyer Csehország
ellen,
– ha döntetlent játszik Görögországgal, és Lengyelország 3 góllal nyer Csehország ellen úgy,
hogy legfeljebb kettővel szerez több gólt ma, mint az oroszok,
– ha döntetlent játszik Görögországgal, és Lengyelország 3 góllal nyer Csehország ellen úgy,
hogy pontosan hárommal szerez több gólt ma, mint az oroszok, Oroszországnak
ugyanis jobb az UEFA-koefficiense, mint Lengyelországnak
– ha 1 vagy 2 góllal kikap Görögországtól, és Csehország döntetlent játszik Lengyelországgal

Csoportmásodikként:
– ha döntetlent játszik Görögországgal, és Csehország legyőzi Lengyelországot
– ha döntetlent játszik Görögországgal, és Lengyelország 3 góllal nyer Csehország ellen úgy,
hogy legalább néggyel több gólt szerez ma, mint az oroszok
– ha döntetlent játszik Görögországgal, és Lengyelország legalább 4 góllal nyer Csehország
ellen
– ha 3, 4 vagy 5 góllal kikap Görögországtól, és Csehország döntetlent játszik Lengyelországgal

Mi csak az első verzióban hiszünk, így nem is kell majd számolgatni Varsóban késő este, és reméljük az egyetlen izgalmat az jelenti majd, hogy a jelenleg sárga lapok miatt veszélyeztetett játékosok ne kapják meg a másodikat, így "kipontozódva" a negyeddöntőre.

Oroszország- Görögország
Varsó, Nemzeti Stadion, 20.45 Vezeti: Eriksson (svéd)

Várható kezdőcsapatok:

Oroszország: Malafejev - Anyjukov, Ignasevics, Berezuckij, Zsirkov - Sirokov, Gyenyiszov, Zirjanov - Dzagojev, Pavljucsenko, Arsavin. Szövetségi kapitány: Dick Advocaat.

Görögország: Szifakisz – Toroszidisz, Papasztatopulosz, K. Papadopulosz, Holevasz – Maniatisz, Kacuranisz, Karagunisz – Szalpingidisz, Gekasz, Szamarasz. Szövetségi kapitány: Fernando Santos.

2 komment

Címkék: orosz válság görög beharangozó 2012 euro szbornaja

A bejegyzés trackback címe:

https://andrejgrad.blog.hu/api/trackback/id/tr994592148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hurri Kán 2012.06.16. 22:53:42

Sajnálom, hogy kiestek az oroszok, nekik drukkoltam, de az első félidőben saját magukat verték meg. A görögök meg akkor tudtak hozni egy meccset, amikor nagyon kellett.

the_line 2012.06.17. 00:35:34

Hát ez egy vicc. Az oroszok annyira biztosak voltak a dolgukban, hogy nem pörögtek fel a meccsre. Advocaat meg képtelen volt legalább a szünetben összeszedni őket. A kapura lövéseket meg nem tudom mennyit gyakorolják. A görög stílusból se készültek fel eléggé...

Ettől függetlenül szégyen, hogy ezek a görögök tovább tudnak jutni. Egyszerűen szánalmas. Persze lehet mondani, hogy az eredmény számít, és hát ez célfoci, de könyörgöm hányan néznénk ezt a sportot ha minden csapat hasonló "célfocit" játszana? Gondolom senki... Arról meg nem is beszélek, hogy maga a csapat sem szimpatikus, nem csak a játékuk. Ez az örök fetrengés, szimulálás, tizenegyesre játszás, időhúzás, bíróval veszekedés (azon az EB-n amikor ezekről még az olaszok meg a portugálok is meg tudnak feledkezni), ez a csapat egy köpedelem. És értem, hogy miért vannak letiltva a kommentek a görög szurkolói blogban. Mert a hivatásosok és a görögök kivételével mindenki egy fociölő trágyakupacként értékeli a görög focit...
süti beállítások módosítása