Természetesen megérdemelte a Szbornaja a kiesést, ezen nincs mit vitázni. A játékoskeretekre ránézve ebből a csoportból veretlenül illett volna tovább menni, ehhez képest megelőzött minket az a falábú Csehország, amit ugye a nyitómeccsen vertünk hülyére, hogy aztán pár napig az egyik titkos esélyes legyen Oroszország. Nos, mostmár tényleg titkos esélyes, épp mint Svájc, viszont ne menjünk el amellett, hogy a görögök kicsit több, mint 90 perc alatt azt produkálták, ami miatt 2004 óta a világ Görögországon kívüli része utálja ezt a csapatot, mint a szart.

Ilyen a foci, a focit gólra játsszák, óriási taktikai csata, lehet itt bármit mondani, de akkor sem lesz soha magyarázat arra, hogy egy ilyen totális antifocit, és ráadásul azt is rosszul játszó csapat mit kereshet a kieséses szakaszban. A célfutball szó sem állja meg itt igazán a helyét, mert a célfutbann az, amint José Mourinho Interje játszott, vagy az olaszok általában. Nem, ez nem célfutball, hanem óriási mázli, amit a teljesen szétesett oroszok szolgáltattak, akik valószínűleg annyira hozzá szoktak a rendszerváltás előtt, hogy majd Ukrajna összehoz pár kapu eltalálására is képes csatárt, hogy hirtelen komolyanvehető góllövő nélkül maradtak. 

Nem szabad elmenni természetesen Advocaat parádés cseréi mellett sem, aki ügyesen hozott be védekező középpályás és a támadásokban is aktív jobb szélső helyett csatárokat, hogy aztán ne legyen, aki képes megszerezni és megjátszani labdákat, aminek segítségével az amúgy totálisan reménytelen görögöknek lett pechük, amiért csak ennyivel győztek.

A botrányos formaingadozás amúgy egy egész generáció csúfos búcsúját is jelenti, hiszen az Eb legöregebb keretének jópár tagja nem valószínű, hogy kijut már világversenyre, aki igen, az pedig közel sem ilyen jó formában. Aggódni nem kell, nem Dzagojev az egyetlen ígéretes fiatal ott keleten, de a nagyon jól működő utánpótlás nevelésnek nem ártana azt a kiegyensúlyozottságot megtanítania, amit két holland szövetségi kapitánynak sem sikerült.

5 komment

Címkék: görögország kiesés csoportkör

A bejegyzés trackback címe:

https://andrejgrad.blog.hu/api/trackback/id/tr714593878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

seahawks 2012.06.17. 15:06:05

hogy írhatsz le ilyet egy blogban, hogy a görögöket mindenki utálja mint a szart?
egy szerházi kis pöcs vagy. soviniszta vagy kiscsávó?

az oroszokat meg örök idők óta rühelli mindenki, nem? de.

Cerkamatyi 2012.06.17. 16:12:12

@seahawks: most itt kábé azt a jelenetet produkáltad, mint amikor a tévéműsorba betelefonáló azt mondja, hogy mindenki hülye, aki nézi a műsort, de az a leghülyébb, aki még be is telefonál.

Lehet szeretni a görögöket, de nem a focijukért, az tuti.

MAti 2012.06.17. 16:26:14

Advocaat csatár cseréivel szvsz nem volt gond. A labda az oroszoknál volt, akik aztán teljesen tanácstalanul tologatták egymásnak a labdát, a kaputól 30 méterre, a görög fal előtt.

Az utolsó 30 percben be kellett volna mutatni vagy 6-8 kőkemény átlövést, vagy jó beindulást, esetleg rendes csatárokkal belőtt/beívelt labdákat. Ehelyett szomorúan konstatálták, hogy a villámgyors kontrafoci nem működik. :(

Pienaar 2012.06.17. 16:54:04

Részvétem a Szbornaja szurkolóinak, habár a balhék miatt annyira nem őszinte a kiesés feletti sajnálkozás. Az amúgy szlávosan vidám szimpatikus tábor agressziv részével előbb-utóbb valamit majd kezdeni kell különben állandóan rontani fogják a levegőt a stadionokban és körülötte, hasonlóan mint a lengyel ultrák Lengyelországban. Az orosz foci jövője innen nézve amúgy nem tűnik túl problémásnak, a kluboknál még a budipapír is pénzből van, a 2014-es vébé-selejtezőkön meg igazából csak a portugálok lesznek komoly ellenfelek. 2018-ban meg saját rendezésű világbajnokság, de szar nekik...

@seahawks: Én nem látok olyat a bejegyzésben hogy a "görögöket mindenki utálja". Azt meg leírni hogy focicsapatukat sokan utálják mitől lenne sovinizmus?? Tiszteljük a más nemzeteket de a focistáik kapjanak csak hideget-meleget a rakás pénzükért.

Bounasieaux 2012.06.18. 00:11:32

@seahawks: a görögök "játékát" utálja mindenki, aki amúgy a focit szereti. Ha elolvasod mégegyszer nem a görög népre vonatkozott a kijelentés. Te viszont konkrétan a cikk íróját szarházi pöcsözted le amiért a minimum lenne egy örökös bann. Fogd már vissza magadat...
süti beállítások módosítása