Dick Advocaat bejelentett Oroszország végleges keretét, úgyhogy mostantól ezen a 23 néven van a sor, hogy minimum megismételjék a négy évvel ezelőtti csodát.

Kapusok: Igor Akinfejev (CSZKA Moszkva), Vjacseszlav Malafejev (Zenit Szentpétervár), Anton Shunin (Dinamo Moszkva).

Védők: Aleksandr Anyjukov (Zenit Szentpétervár), Alekszej Berezuckij (CSZKA Moszkva), Sergei Ignasevics (CSZKA Moskva), Vladimir Granat (Dinamo Moszkva), Jurij Zsirkov (Anzsi Mahacskala), Dmitri Kombarov (Szpartak Moszkva), Roman Sirokov (Rubin Kazany), Kirill Nababkin (CSZKA Moszkva)

Középpálya: Igor Gyenyiszov (Zenit Szentpétervár), Konstantin Zirjanov (Zenit Szentpétervár), Roman Sirokov ( Zenit Szentpétervár ), Denis Glushakov (Lokomotiv Moszkva), Igor Szemsov (Dinamo Moszkva), Marat Izmajlov (Sporting Clube de Portugal), Alan Dzagojev (CSZKA Moskva)

Csatárok: Andrej Arsavin (Zenit Szentpétervár), Aleksandr Kerzsakov ( Zenit Szentpétervár), Aleksandr Kokorin (Dinamo Moszkva), Roman Pavljucsenkó (Lokomotiv Moszkva), Pavel Pogrebnyak (Fulham)

Kissé meglepő lehet a Rubin Kazany 35 éves csapatkapitányának, Roman Sirokovnak a behívása, aki utoljára 2004-ben képviselhette Oroszországot nemzetközi szinten. A másik fura választás szintén a védelemben van, mert Advocaat elviszi az Eb-re a 26 éves Kirill Nababkint, akire gyakorlatilag senki nem tippelt volna korábban.

Ahogy arra számítani lehetett, összesen két olyan kerettag van, aki Oroszországon kívül játszik. Ezen belül is erős a moszkvai csapatok dominanciája, viszont a Zenit Szentpétervárból kerültek be a legtöbben, heten. 

 

1 komment

Címkék: keret végleges kihirdetés

A bejegyzés trackback címe:

https://andrejgrad.blog.hu/api/trackback/id/tr504546965

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mbm 2012.06.03. 21:00:36

Érdekes a keret, Szegej Szemakot és Kologyint hiányolom belőle, velük mi van?

Két kisebb észrevétel: a két Sirokov közül mindkettő Roman, vagy csak elírás? Másrészt váltogatod a magyar és az angol átírást, szerintem jobb lenne megmaradni az egyiknél.
süti beállítások módosítása