Ameddig a többi csapat mindenféle nyilvános eseményeken szépelgett, a Szbornaja egy nyilvánosságtól jól elzárt hotelben készült fel a csoportelsőségre, korábban pedig az elején akadozó, de a végére nagyszerűvé vált játékkal. Persze mindannyian tudjuk, mennyit ér egy felkészülési meccsen elért eredmény, azért az olasz válogatottat még akkor is nagy fegyvertény három góllal elgyepálni, ha szegények egy akkora parasztban látják a megváltót, mint Balotelli. Ezzel a hátszéllel jó elindulni az Eb leggyengébbnek kikiáltott csoportjának, ahol természetesen nem is lehet más cél, mint megnyerni az összes meccset.
A csehek elleni nyitás már eleve pikáns, de hát az oroszoknak mindenki vissza akar vágni azért a kommunizmus dolog miatt. Szerencsére aki ismeri a két keretet, annak nem is lehet kérdés, hogy az orosz keret erősebb nevekből áll, és ezen az sem változtat, hogy az ellenfélnél Rosicky valószínűleg kifogta azt az egy napot az évben, amikor épp nem sérült. Petr Czech teljesítménye természetesen kulcskérdés, aki szerencsére már közel sem olyan megbízható kapus, mint pár évvel ezelőtt volt.
Szerintünk ezek miatt is annyi a lényeg, hogy a saját stílust kell hozni, ami a mindig gyümölcsöző orosz - holland közös munka következtében rövid passzos lesz és látványos, ám mégsem megy át spanyolosan lányosba. A csapatunk összeszokott, épp jó korban van a többség, arra pedig még a kissé lassú középső védőinknek is képesnek kell lennie, hogy megállítsák az évek óta köznevetség tárgyát képező Milan Barošt.


A legfontosabb természetesen Arsavin formája, illetve az, hogy a zsenink melyik lábával kelt fel. Ha elkapja az ívet, akkor lehet akármilyen ígéretes a vele szemben védekező Gebre Selassie, épp úgy hülyét csinál belőle, mint a világ bármelyik elit védelméből, ha viszont csak grimaszolni fog 90 percen keresztül, akkor emberelőnyben játszhatnak a csehek.
A kezdőcsapatban még vannak kérdések, de valószínűleg Advocaat az olaszok ellen parádézó játékosokat fogja pályára küldeni, talán kapusposzton jöhet változás, hiszen Igor Akinfejev kisebb sérüléssel bajlódik, szerencsére a Zenites Malafejev már többször is bizonyította, hogy bármikor lehet rá számítani.
A meccs egyik legizgalmasabb része természetesen most sem a pályán történik, ugyanis az oroszok még mindig nem küldték el a meccsekről eltiltott szurkolók listáját, márpedig a habitusukat ismerve bőven számíthatunk valami igazán nagy balhéra, amire a lengyel ultrák ráadásul bármikor kaphatók.
A tippünk egy laza 2-0 ide, a stadionon kívüli eseményekről pedig nem szeretnénk beszélni.

 

3 komment

Címkék: csehország beharangozó első meccs

A bejegyzés trackback címe:

https://andrejgrad.blog.hu/api/trackback/id/tr734573744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

the_line 2012.06.08. 20:39:59

Arsavin jól tudja időzíteni a formáját, úgyhogy meg lesz ez :) A problémák a csoportkör után jönnek, sajnos szopóágon vagyunk...

the_line 2012.06.08. 21:10:32

hohóóóó ez nagy verés lesz :)

Késes Szent Alia 2012.06.08. 22:35:54

Россия! Россия!
Mondjuk a cseh védelem mekkora rakás szerencsétlenség, Čech nem ilyenhez van szokva a Chelsea-ben.
süti beállítások módosítása